top of page
DSC_9814.jpg
DSC_9815.jpg
DSC_9817.jpg

Valpkull 1: RÖJA & ODDI 

Mamma: Burnt Sienna Don't Stop Believin'   "RÖJA"

Pappa: Dixietown Disco Inferno   "ODDI"

Tema: Harry Potter trolldrycker

Födda: 9 augusti 2021

3 hanar & 2 tikar

Eftersom att jag är en obotlig Harry Potter nörd så blev namntemat potions (trolldrycker) från Harry Potters värld.

Hane 1 - Chasing Leaves Felix Felicis. Felix Felicis kallas även för Liquid Luck eller flytande flax. Vilket är en dryck som ger en all tur du behöver under tiden den är verksam.

Hane 2 - Chasing Leaves Veritaserum. Han är döpt efter sanningens trolldryck, några droppar av den och du kan bara säga det som är sant, oavsett om du vill det eller inte.

Hane 3 - Chasing Leaves Elixir of Life. Livselixiret, det är precis som det låter. Ett elixir som gör det möjligt att leva för evigt.

Tik 1 - Chasing Leaves Amortentia. En av de mest kraftfulla kärleksdrycker som finns. Dricker du den blir du förälskad helt enkelt.

Tik 2 - Chasing Leaves Essence of Dittany. Detta används som en helande essense, den får sår att läka snabbare, minskar ärrbildning. Den helar helt enkelt. 

Mer om mina tankar och förhoppningar angående kullen och varför jag gjorde just den här kombinationen hittar du längre ner på sidan.

Chasing Leaves Felix Felicis

Chasing Leaves Veritaserum

Chasing Leaves Elixir of Life

Chasing Leaves Amortentia

Chasing Leaves Essence of Dittany

MINA TANKAR KRING KOMBINATIONEN 

Min förhoppning med den här kullen är såklart friska och sunda valpar med korrekt rastypisk mentalitet. Jag hoppas på valpar som ska kunna prestera lika bra inom lure coursing som utställning och som förhoppningsvis tycker att det är kul att hitta på saker med sin ägare och vilja hänga med på allt. Exteriört hoppas jag på vackra korrekta whippar utan överdrifter, både Röja och Oddi är väldigt fina och välbalanserade hundar utan att något blir "för mycket". Oddi har bara varit på en utställning, där blev han Bästa hane 3 med R-CERT, mycket fint resultat! Röja är sparsamt utställd, hon är ställd som junior och då med excellent som resultat. Därefter tog vi ett uppehåll eftersom hon behövde tid för att utvecklas, våra planer var att springa vänstervarv flera gånger under 2020, men tyvärr blev alla utställningar inställda. Jag och Röja tävlar lite i rallylydnad, våra tävlingsresultat är inget att skryta om än så länge men vi jobbar på att hålla ihop även på tävling, vi har flera diskvalificerande resultat helt enkelt för att jag har valt att avbryta och belöna henne på banan. När vi tränar hemma är hon är dröm att jobba med! Hon tycker allt är kul och ger hundra procent! Vi tränar som sagt rallylydnad, men även lite viltspår och nosework. Vi jobbar även med kroppskontroll, dog parkour, balansbollar mm. Vill du läsa mer om Röja så kan du göra det genom att trycka här.

Oddi är en supertrevlig, glad och trevlig kille på ca 49,5 cm. Han har aldrig startat på LC med flera av hans bröder har det med gott resultat och flera hundar i hans stamtavla är LC champions. Han har som sagt bara varit på en enda utställning men med mycket gott resultat. Oddi är en väldigt välbalanserad och stilig kille utan överdrifter! Han har inga kullar efter sig sedan tidigare men bröder till honom har gått i avel med fina avkommor.

Jag var och hälsade på hos Oddi för några veckor sedan och hade då med mig Röja så att de skulle få bekanta sig lite först, de var verkligen så fina ihop! Jag åkte även till Oddis uppfödare för att träffa hans mormor, mamma och halvsystrar, helt fantastiska hundar allihop! När jag valde Oddi så hade jag flera kriterier som jag ville uppfylla. Jag har letat efter en hel linje där storlekarna är av dem mindre modellen och så är det i Oddis fall, hans mamma och mormor har mycket bra storlek likväl som hans bröder och halvsyskon! Eftersom Röja är ca 48,5cm så ville jag ha en hane av lite mindre storlek. Jag hade inga krav att hanen skulle tävla eller ha meriter men jag ville hitta en linje där de presterat bra på LC och som exteriört är typen som jag gillar. Såklart är mitt krav också att hanen ska vara frisk och sund samt trygg och rastypisk mentalt.

Jag tror att kombinationen mellan Röja och Oddi kommer att bli superbra! Jag hoppas på små friska, trygga och glada whippar som går lika bra på LC som utställning (eller andra sporter) och som vill hänga med på allt

Inavelagraden på kombinationen blir 0,54% på 7 generationen och ancestor loss ligger på 64. Länk till till valparnas stamtavla hittar du här

BLANDADE BILDER

           ODDI                          RÖJA

bottom of page