top of page

"SEGRA"

Burnt Sienna La Madre Spring

RLD N

RLD N Burnt Sienna La Madre Spring "SEGRA"

Född: 2013-07-31

Avliden: 2021-03-26

Mamma: Multi Ch. Burnt Sienna Midsummer Breeze

Pappa: Ch. Encautom's Poseidon From Ocean

Mankhöjd: 49.5cm

Färg: Rödfawn & vit

Uppfödare: Lisa Winder, Burnt Sienna

Titlar:

RLD N

Tävlingsresultat:

Gk. doftprov NW1 (eukalyptus)

Rallylydnad nybörjarklass 2017-08-26, 46p. Placering 15/20.

Rallylydnad nybörjarklass 2017-08-26, 72p. Placering 12/17.

Rallylydnad nybörjarklass 2018-02-18, 83p. Placering 13/20.

Rallylydnad nybörjarklass 2018-07-11, 80p. Placering 3/37.

Rallylydnad nybörjarklass 2018-07-11, 84p. Placering 3/37.

Utställningsresultat:

Excellent x 8 (4st CK)

Very Good x 1

Hälsa:

Rygg: ?

Hjärta: ?

Ögon: ?

Patella: ?

Övriga sjukdomar: Kronisk bronkit (ej genetiskt eller smittsamt)

MH/BPH:

Segra har inte genomfört MH eller BPH.

Länk till Segras stamtavla hittar du här.

Segra är flockens polis som alltid ska ha koll så att det inte blir för livat hemma. Hon vill ha lugn och ro och är en riktig mystant. Hon är flockens största och äldsta hund, en rejäl tik då hon både är hög och grov.

Segra kommer inte att gå i avel till följd av flera olika anledningar i kombination, som ung hade Segra en del rädslor som med rätt träning blev bra. Hon är inte rädd för mycket, men när hon väl blir rädd tenderar det att sitta i väldigt länge och mycket tid och träning krävs för att det ska bli bra igen. Hennes avreaktionsförmåga är alltså inte speciellt bra. Hon har väldigt lätt att stressa upp sig, speciellt om det händer mycket runt om kring henne, men oftast varvar hon även ner snabbt. Det i kombination med att hon är för stor gjorde att jag fattade beslutet att inte avla på henne. I övrigt är hon en helt fantastiskt tik och en underbar familjemedlem med ett tålamod utan dess like.

Segra är en helt underbar träningshund inom både nosework och rallylydnad, hon ger alltid 110% vilket gör att jag ofta får bromsa henne lite annars blir hon alldeles för ivrig. Vi klarade doftprovet i NW1 på första försöket och vi har plockat första diplomet i rallylydnad.

Segra gick bort efter sviterna av en svårbehandlad kronisk bronkit, vilket är en kronisk inflammation i luftvägarna. Det är varken ärftligt eller smittsamt, utan snarare ren och skär otur. Det kan vara så simpelt att ett gräsfrö har kommit ner i luftvägarna och skapat den här processen. Bronkit behandlas med kortison, men efter att ha ätit kortison ett tag så blev hon sjuk av medicinen. Kortison är inget som är bra att äta på lång sikt men i det här fallet hade hon inget val. Fram tills medicinen gav henne fler symtom än vad sjukdomen i sig gjorde. Så hon fick sluta med medicinen och leva ett väldigt lugnt pensionärsliv. Men till slut orkade inte hennes kropp längre, hon ville mer än vad hennes kropp orkade. Andningen blev lite mer ansträngd sista månaden och med tanke på att vi redan försökt med i princip allt så gick det inte längre. Så Segra fick somna in, knappt 8 år gammal. Hon kommer för evigt att vara saknad. 🎔

Uppställningsbilder

Segras föräldrar och valpbilder

Blandade bilder

bottom of page