top of page

RLD N

Burnt Sienna Mira

"LAVA"

RLD N Burnt Sienna Mira "LAVA"

Född: 2014-08-19

Mamma: SE UCH Burnt Sienna Sweet Emotion

Pappa: JW Beteelian Indian Brave

Mankhöjd: 45.5cm

Färg: Vit & blåbrindle

Uppfödare: Lisa Winder, Burnt Sienna

Titlar:

RLD N

Tävlingsresultat:

Gk. doftprov NW1 (eukalyptus)

Rallylydnad nybörjarklass 2017-08-26, 75p. Placering 8/20.

Rallylydnad nybörjarklass 2017-08-26, 88p. Placering 6/17.

Rallylydnad nybörjarklass 2017-10-07, 61p. Placering 6/13.

Rallylydnad nybörjarklass 2017-10-07, 52p. Placering 7/13.

Rallylydnad nybörjarklass 2017-11-04, 55p. Placering 15/21.

Rallylydnad nybörjarklass 2018-02-18, 93p. Placering 7/20.

Rallylydnad fortsättningsklass 2018-04-13, 53p. Placering 10/14.

Rallylydnad fortsättningsklass 2018-04-13, 80p. Placering 8/14.

Rallylydnad fortsättningsklass 2018-07-12, diskad.

Utställningsresultat:

Excellent x 8

Very Good x 5 (varav 3st i juniorklasss)

Hälsa:

Rygg: Lava har en extra ländkota men är symtomfri.

Hjärta: ?

Ögon: ?

Patella: ?

MH/BPH:

Lava har genomfört BPH med fint resultat.

(Film finns att se på min kennelsida på facebook)

Länk till Lavas stamtavla hittar ni här.

Lava är en väldigt mjuk och försiktig tjej med hjärtat på rätta stället. Hon är inte den som kastar sig i famnen på främlingar och hon är inte alltid jätteförtjust i främmande människor eller hundar, med det menar jag att hon inte alltid går fram eller sitter och myser i knät hos främlingar, men hon beter sig aldrig illa på något sätt. Hon kan sätta hundar som kränker hennes personliga space på plats, men hon är väldigt tydlig och hon gör det på ett fint sätt. I de flesta fallen mjuknar hon relativt snabbt och släpper in folk, när man väl lärt känna henne så är man förälskad. Hon har bland de vackraste av själar och hon är hunden i huset som de flesta fastnar för. Hon är en fantastisk familjemedlem på alla sätt och hon kramas på ett speciellt sätt som är alldeles underbart. Hon är väldigt mysig och är den som är mest pysslig av mina tjejer. Hon putsar ofta öronen på de andra hundarna och om vi varit ute i regnet hjälper hon nästan alltid de andra att torka, vilket hon själv sällan får hjälp med tillbaka. Lava är också väldigt lekfull och är fortfarande ung i sinnet. Hon "pratar" mycket men är inte skällig. Hon är väldigt färgstark som individ med mycket personlighet. Hon älskar att jaga frisbeen över allt annat och det är en fröjd att se henne springa, hon är så smidig, vänder på en femöring är väldigt kvick i både huvud och kropp. Vi ägnar oss åt flera olika hundsporter för att ha roligt tillsammans så som rallylydnad, nosework, viltspår och balans/parkour.

Hon är exteriört väldigt snygg, hon kunde ha haft en aningen lite kraftigare underkäke och ibland tenderar hon att röra sig något löst i armbågarna. Flera utställningsdomare har sagt till mig att hon är väldigt snygg och att hon inte placeras högre eller inte får CK på grund av att hon inte riktigt trivs i ringen. Lava tycker inte att utställning är speciellt roligt, det är många hundar tätt inpå och hon har en ganska stor personlig sfär. Dock är hon ofta en av de lugnaste hundarna vid ringside och sover oftast lugn och stilla trots att människor och hundar går förbi väldigt nära.

Lava kommer tyvärr inte att få några egna valpar, jag hade planer för henne men hon kommer få bli en underbar nanny för framtida kullar istället.

UPPSTÄLLNINGSBILDER

Lavas föräldrar och valpbilder

Blandade bilder

Hälsoundersökningar & BPH