top of page

Valpkull 2: Röja & Demo

Mamma: Burnt Sienna Don't Stop Believin'   "RÖJA"

Pappa: Besties Demothi   "DEMO"

MINA TANKAR KRING KOMBINATIONEN 

Min förhoppning med den här kullen är såklart samma föregående kull. Jag hoppas på friska och sunda valpar med korrekt rastypisk mentalitet. Jag hoppas på valpar som ska kunna prestera lika bra inom lure coursing som utställning och som förhoppningsvis tycker att det är kul att hitta på saker med sin ägare och vilja hänga med på allt. Exteriört hoppas jag på vackra korrekta whippar utan överdrifter, både Röja och Demo är välbalanserade hundar utan att något blir "för mycket". Demo har bara varit på ett fåtal utställningar, men han har excellent som bästa resultat. Röja är sparsamt utställd, hon är ställd som junior och då med excellent som resultat. Därefter tog vi ett uppehåll eftersom hon behövde tid för att utvecklas, våra planer var att springa vänstervarv flera gånger under 2020, men tyvärr blev alla utställningar inställda. Jag och Röja tävlar lite i rallylydnad, våra tävlingsresultat är inget att skryta om än så länge men vi jobbar på att hålla ihop även på tävling, vi har flera diskvalificerande resultat helt enkelt för att jag har valt att avbryta och belöna henne på banan. När vi tränar hemma är hon är dröm att jobba med! Hon tycker allt är kul och ger hundra procent! Vi tränar som sagt rallylydnad, men även lite viltspår och nosework. Vi jobbar även med kroppskontroll, dog parkour, balansbollar mm. Vill du läsa mer om Röja så kan du göra det genom att trycka här.

Demo är en supertrevlig, glad och positiv hane som bor i Finland. Han är 49,6cm i mankhöjd, eftersom Röja är något åt det större hållet så ville jag hitta en hane som är lite mindre i storlek och som kommer från en linje där storleken är åt det mindre hållet. Demo har tävlat inom flertalet sporter, han har som jag redan nämnt varit på ett fåtal utställningar, då med två Very Good och två Excellent. Han har två CERT på LC, han har även tävlat WR med fina resultat. Han har även tävlat i rallylydnad, lydnad och agility. 

Demo är hälsotestad runt om med följande resultat:

Patella: 0/0

HD: B/B

ED: 0/0

Öga: UA

Rygg: LTV0 (normal), VA0 (normal), SP0 (fri)

Hjärta: Fysiologisk blåsljud, symtomfri. Inga tecken på hjärtsjukdom.

Jag tror att kombinationen mellan Röja och Demo kommer att bli toppenbra! Jag hoppas på glada, friska, trygga och  rastypiska whippar som går lika bra på LC som utställning (eller andra sporter) och som vill hänga med på allt.

Inavelagraden på kombinationen blir 0,32% på 7 generationen och ancestor loss ligger på 46. Länk till till valparnas stamtavla hittar du här.

bottom of page